Olmsted Locks and Dam Project

Push-Pull System

In 1995 is het US Army Corps of Engineers gestart met de bouw van een nieuwe waterkering en nieuwe sluizen in de Ohio River.
Deze waterkering is ter vervanging van “Locks and Dam” nr. 52 & 53. Deze nieuwe waterkering komt in de Ohio River ter hoogte van het plaatsje Olmsted, vandaar dat dit project ook wel het Olmsted Dam Project genoemd wordt. De planning was dat dit project in 2018 afgerond zou zijn waarnaar de “Locks and Dam” nr. 52 & 53 verwijderd worden. Het gehele project is sinds 2020 gereed.  
De betonnen segmenten worden gestort op de river bedding en vervolgens door middel van een Push-Pull systeem van de helling in de Ohio River getransporteerd waar het door een Catamaran Barge wordt overgenomen. Hydrospex heeft in 2010 speciaal voor deze klus een Push-Pull systeem gebouwd.
Om stilstand van de werkzaamheden te voorkomen is het hele hydraulische systeem en control system redundant uitgevoerd. Deze systemen kunnen ook gelijktijdig werken om de snelheid te verdubbelen.
Als Controls Engineer in dienst van Hydrospex was ik verantwoordelijk voor de hardware en software engineering van het Push-Pull systeem.